Top 3 floating markets in Bangkok

Amazing Thailand

Een must-do als je naar Bangkok gaat; bezoek één of meerdere van de indrukwekkende floating markets.

De rivieren van Bangkok zijn altijd belangrijk geweest voor de Thaise handel en transport. De zogeheten floating markets zijn een ultieme combinatie van beiden; het kopen én verkopen van goederen wordt bevorderd door de toegankelijkheid via boot. Inmiddels zijn floating markets uitgegroeid tot een fenomeen welke steeds meer gericht is op de toeristische industrie. Maar het blijft een bijzondere ervaring om tussen de vele bootjes door de varen. Bij de meesten is het aanbod een combinatie van eten, kleding en souvenirs – in ieder geval genoeg om te zien, proeven en ruiken! Veel van deze markten in en rondom Bangkok zijn alleen in het weekend open en de gouden tip is om zo vroeg mogelijk te gaan, zodat je in ieder geval de mede-toerist voor bent. Vergeet ook je camera niet als je deze kleurrijke markten bezoekt!

3 aanraders in Bangkok:

Damnoen Saduak, Ratchaburi: Damnoen Saduak is de langste en meeste rechte gracht van Thailand en ook de meest beroemde floating market. Hij ligt op 100 km ten zuidwesten van Bangkok op weg naar Hua Hin / Cha-am en is open vanaf 7 uur ‘s ochtends, dat is dan ook de beste tijd om te gaan!

Amphawa Floating Market, Samut Songkhram: Open in de middag en vroege avond op vrijdag, zaterdag en zondag. Op deze markt vind je vooral veel zeevruchten die op allerlei verschillende manieren zijn klaargemaakt.

Taling Chan Weekend Floating Market, Bangkok: Deze markt is pas onlangs ontdekt door toeristen, is volledig authentiek en wordt veel door de lokale bevolking bezocht. Probeer een scala aan Thais fruit, waaronder custardappelen, gele longan en de indringend geurende durian.

 

Welke floating market ga jij binnenkort bezoeken?

Start het gesprek met gelijkgestemden