Recept: Pad Thai

Amazing Thailand

Pad thai betekent letterlijk ‘gebakken noedels’, ook wel hét gerecht van Thailand. Er zijn talloze varianten; de ene kok gebruikt garnalen, de ander kip, weer een ander tofu of allebei; de opties zijn oneindig!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

– 250 tot 300 gram rijstnoedels

– Arachideolie of wokolie

– 2-4 eetlepels tamarinde pasta

– 60 ml vissaus

– 80 ml honing

– 2 eetlepels (rijst)azijn

– Rode peper flakes, naar smaak

– 3 bosuitjes, fijngehakt

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 2 eieren, los geklutst

– 200 gram taugé

– 250 gram gepelde garnalen of tofu

– 100 gram geroosterde pinda’s, grof gehakt

– Verse koriander, fijngehakt

– 2 limoenen, in vieren

 

 

Bereidingswijze:

1. Doe de noodles in een grote kom en overgiet met kokend water. Check de verpakking hoe lang de noodles moeten weken, meestal tussen de 3 en 6 minuten. Giet af, besprenkel met 1 eetlepel arachideolie om te voorkomen dat ze gaan plakken. Hussel goed en zet eventjes apart.

2. Breng in een klein sauspannetje de tamarinde pasta, vissaus, honing en azijn op laag vuur aan de koken. Roer de rode peper flakes er doorheen en haal van het vuur.

3. Verhit een wok op hoog vuur (écht hoog!) en voeg 3 eetlepels olie toe. Voeg de knoflook en de helft van de bosuitjes toe, bak 1 minuut. Voeg de los geklutste eieren toe en roer snel door met een grote spatel, zodat je een soort roerei krijgt. Laat het vuur hoog staan!

4. Voeg de garnalen (of tofu) toe en bak in een paar minuten gaar. Voeg de taugé en de uitgelekte noedels toe. Giet de saus uit het pannetje erbij en wok het geheel kort nog even door.

5. Serveer de pad thai met de geroosterde pinda’s, koriander en partjes limoen.

 

Bron: Culy

Start het gesprek met gelijkgestemden